Sök i den här bloggen

tisdag 11 oktober 2011

Några uträtade ?? och en vinnare

Ett 60-tal professionella aktörer samlades i morse på Itellos frukostseminarium för att räta ut några av frågetecknen kring investeringssparkontot. Det blir inga övergångsregler med skatterabatt när investeringssparkontot införs. Istället sänks skatten (eg de 0,75% påslag tas bort). Skälen till det är att man inte vill skapa möjligheter till skattearbitrage, inte gynna de med stort sparande utan ge alla möjlighet till lite lägre skatt.

Kapitalunderlaget beräknas utifrån genomsnittligt värde av tillgångarna under året, baserat på värdet vid varje kvartal under året.

Schablonintäkten på ISK är kvittningsbar mot underskott i inkomstslaget kapital.
Vinnarna på förändringens marknad blir spararna som får en enklare produkt att spara i till en lägre avgift än tidigare. Bland aktörerna blir vinnarna de företag som lyckas attrahera sparkapital utan att behöva kannibalisera på sina egna (högmarignal)produkter.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Fick uppfattningen att Bankerna kanske inte kommer att erbjuda ISK per den 1/1-2012.

    Vad är er bild? Och spelar det någon roll?

    Btw, tack för ett givande seminarium.

    Mvh
    Göran

    SvaraRadera
  2. Hej Göran,

    Tack själv för att du deltog i vårt seminarium! Jag har valt att svara på dina frågor i ett separat inlägg. Det kan du läsa här http://itelloab.blogspot.com/2011/10/knappt-sextio-arbetsdagar-kvar-till.html

    vänliga hälsningar
    Jan Hedestam

    SvaraRadera